Spänningen ökar

1960 köptes Surte glasbruk upp av koncernen PLM med Knut Laurin vid rodret. Det skulle snart vara dags för sonen Ulf Laurin att ta över efter sin pappa. Ulf övertog VD rollen i PLM 1970 och blev den som skulle vara i centrum för nedläggningen av Surte glasbruk 1975. Det var en stormig period i både PLM och i Surte.

Efter en hel del försök fick jag i torsdags tag i Ulf Laurin och berättade för honom om filmen och frågade om han var intresserad att berätta om sin del i Surtes historia i  filmen och det var han! Helt fantastiskt roligt!

Tanken är att besöka Ulf i Malmö under oktober eller november. Detta skall bli oerhört spännande!

Om Lightray Pictures AB

Vi vill resa tillbaka och se hur det såg ut!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Spänningen ökar

 1. piaboqvist skriver:

  Hej! Jag jobbar som lärare i åk 3 på Surteskolan. Vi jobbar just nu med surtes historia, och hittade till din blogg! Hur går arbetet med filmen? Är mycket intresserad av att få ta del av den när det är färdigt! Har besökt glasbruksmuseet och tagit del av Nisses och Bertils fantastiska historier! Med vänlig hälsning, Veronica, surteskolan

  • Anders Lundin skriver:

   Hej Kul att det finns intresse! Det r vldigt spnnande och jag hoppas vara frdig till vren med 2 avsnitt x 50min. r du frn Surte Veronica? Anders

   • piaboqvist skriver:

    Nej, jag är från ödeborg, som ligger strax norr om Uddevalla. Också en gammal bruksort, Gunnebo som tillverkade spik och stängsel! 🙂 är inne på mitt 3:e år på surteskolan nu, och vill gärna lära mig mer om den spännande historien! Även många av barnen är intresserade, så det skulle vara jätteroligt om vi fick se filmerna sen när det är klart! Får vi förrästen använda bilderna på din blogg? Till att skriva ut och skriva om dem tänker jag främst. Eller har du rättigheterna till dem? Med vänlig hälsning, Veronica på Surteskolan

   • Anders Lundin skriver:

    Hej ! Nej jag tror inte det finns ngra rttigheter p dessa bilder. Roligt om dom kommer till anvndning.! Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s