Per Hemberg

PER HEMBERG HYLLAS
Massor av blommor och hyllningar hopades över direktör Per Hemberg när han den 31 maj avtackades för sina 18 år som chef för Surte Glasbruk. Vid en högtidlighet på bruket, då ett 100-tal personer mött upp, sade direktör Knut Laurin bl a följande:
Käre Per Hemberg!

Direktör Per Hemberg, Verkställande Direktör Knut Laurin, Direktör Lennart Hanserud.

Direktör Per Hemberg, Verkställande Direktör Knut Laurin, Direktör Lennart Hanserud.

Vi har samlats här i dag för att hylla Dig på Din sista dag som verkställande direktör på Surte. Under många år har Du ivrat för och aktivt medverkat till att genomföra en strukturrationalisering inom den av Dig älskade glasindustrin. Du har haft en stark känsla för att det var den riktiga vägen ut för att konsolidera denna industri och för att göra den rustad att möta de nya problem som en intensivare och kraftigare konkurrens med utlandet kommer att innebära. Såsom bruket i dag ser ut är det ju en fantastisk utveckling i framför allt tekniskt hänseende som genomförts under Din tid. Det vikingalynne som Du är besjälad av gör måhända att jag skulle vilja ge Dig, om vi hade kunnat förflytta oss tillbaka till den tiden, epitetet Per Nydanare, för en nydanare utav stora mått har Du varit, till gagn för det företag vars högste chef Du varit, till gagn för alla Dina många medarbetare och kolleger, till gagn för alla dem som format detta brukssamhälle, där Du varit en dominerande gestalt i så många år.

Du har i sanning skrivit med stora, stora bokstäver Ditt namn i Surtes ärorika historia. Det är väl också ganska naturligt att Plåtmanufaktur väljer att på en sån här dag som ett bevis på den aktning och den uppskattning Du åtnjuter som industriledare och chef att anhålla att få måla Ditt porträtt i olja för att hängas i Surtes styrelserum.
Direktor Laurin slutade sitt tal med att utbringa ett fyrfaldigt leve för direktör Per Hemberg och överlämnade därefter en bukett röda rosor, den verkliga avskedsgåvan, porträttet av direktör Hemberg som skall målas, kommer ju först senare.

Direktör Per Hemberg och fackföreningens ordförande Tage Friberg.

Direktör Per Hemberg och fackföreningens ordförande Tage Friberg.

Sex representanter för olika sammanslutningar avskedstalade så och överlämnade blommor och presenter, överingenjör Lennart Hanserud talade för tjänstemännen, ingenjör Gunnar Jönsson för SIF-klulbben, verkmästare Gunnar Svensson för arbetsledareklubben, fackföreningens vice ordförande, Tage Friberg, för fackföreningen, fru Astrid Börjesson för Nödinge folkpensionärsförening och kommunalfullmäktiges ordförande, Erik Alexandersson, för Nödinge kommun.

I sitt tacktal sade direktör Hemberg bl a: Jag är rörd och glad över hyllningarna, så rörd att jag har svårt att uttrycka hela min tacksamhet. Jag ber därför att senare få gå runt och tacka alla och envar. Han sade också: Jag är övertygad om att PLM har förmåga att föra glaset vidare och samarbetet har redan blivit mycket gott mellan koncernen och dotterbolaget.

img164

img158 img163

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s