Surtefest i Vanna

Den 22 september fick den nya Surte­vannan sin originella invigning. ”Tak­stolskalaset” gick nämligen av stapeln in­ne i själva ugnen, där anställda och öv­riga som haft del i uppbyggnaden var in­bjudna till kaffe. Vannan fick härigenom sin första uppvärmning genom det 80-tal glada och nöjda personer som var sam­lade kring de dukade långborden. Marketenteriföreningens personal svarade för serveringen. Disponent Lennart    Hanserud, hytt­ingenjör Rune Andersson och vannahyttmästare Oskar Johansson var naturligtvis med och uttryckte sin belåtenhet med byggnadsverket, som har förflutit enligt alla beräkningar.

vanna2

Ännu återstår dock en del arbeten. Elektrikerna och instrumentmakarna skall förse vannan med erforderliga instrument och regleringsorgan, maskinerna skall på plats, reparationsverkstadens mannar skall montera upp nya kylrör osv. Under tiden upptempereras vannan och får sin ”make up” av målarverkstaden.

— Alla arbeten har utförts i glasbru­kets egen regi och den 12 10 räknar vi med att glas skall droppa ned från ugnen till maskinerna, säger ing. Andersson.

Texten hämtadfrån PLMs personaltidning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s