Livet på Surte

Nu är filmen äntligen klar!! Namnet blir ”Livet på Surte” (anledningen är helt enkelt att man sa inte att man bodde i Surte utan just Surte, bruket ägde allt även bostadshusen). I onsdags förra veckan var den första visningen för dom som medverkar på filmen. Det har varit ett långt och mycket roligt projekt under dom nästan 3 år jag hållit på. Samtidigt känns det himla kul att få släppa projektet och låta folk få ta del av en fantastisk historia. Filmen tillägnas Per Hemberg som var disponent på Surte Glasbruk under åren 1946-1960. Per var en person som gjorde mycket för Surte i brukets regi, bl.a så var det Per som anordnade Surte idrottsplats. Jag vill jag passa på att tacka alla dom som medverkat och hjälpt mig under denna resa.

Här kommer trailern till filmen för den som är nyfiken och vill ha ett smakprov. Filmen kommer att släppas för allmänheten under oktober och kommer att finnas att köpa  bl.a på Glasbruksmuseet. Den kommer också att lanseras på nätet via Vimeo.

Om Lightray Pictures AB

Vi vill resa tillbaka och se hur det såg ut!
Detta inlägg publicerades i Filmning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Livet på Surte

 1. yngvor skriver:

  Tack för filmsnutten Anders…ser fint ut! Min eloge för ditt idoga arbete som nu är avslutat..var kan man se hela filmen sen?
  Hälsningar
  Bruksongen Yngvor Blomström

 2. Anders Lundin skriver:

  Jag hoppas att det skall bli någon form av visning med mat osv. Kanske på restaurangen i Surte eller i konferensrummet på glasbruket där den slutförhanlingarna faktist ägde rum 1975 och det ser lika dant ut idag. Det vore roligt!!

 3. Jonas K Larsson skriver:

  Härligt att det är klart, och det verkar ju bra..
  Ser fram emot premiärvisningen på Köpmans Hytta!

 4. yngvor skriver:

  Jättebra att man ska kunna se den på nätet via Vimeo!
  /Yngvor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s