Kvällsarbete i nya hyttan.

När man lade ner Surte Glasbruk 1978 så köpte Rune Sporre mark och fastigheter. Att vandra omkring i lokalerna och är en otroligt spännande känsla  och Rune har gett oss tillgång till arkiven med ritningar och protokoll tillbaka i tiden.

Image

Allt från vattentuber från Surtesjön, omfattande ritningar över den nya hyttan. Ritningar över gamla kontoret och planlösningar över dom gamla husen. Det är många hundra ritningar och det kommer att ta ett antal kvällar i anspråk.

Image

Det är ett otroligt spännande arbete att rulla upp dom gamla ritningarna och se alla planer som funnits. Vi hittade omfattande ritningar på stora bergrum som skulle sprängas i Svinhusberget för att lagra olja för att driva vannorna med. Detta planerades 1965.

Om Lightray Pictures AB

Vi vill resa tillbaka och se hur det såg ut!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kvällsarbete i nya hyttan.

  1. Pirjo skriver:

    Hej! Hela min familj har under kortare eller längre tid jobbat på Surte glasbruk på 60 och 70-talet. Pappa stod inne vid smältugnarna, mamma synade färdigt glas, yngsta brorsan jobbade nere vid älven och lastade ur material från båtarna, äldsta brorsan transporterade och körde truck på området och jag själv hade sommarjobb so bestod i att ompaketera glasburkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s