Filmning på Orrefors Kosta Boda

Idag blev det klart att vi får filma glasblåsarna på Orrefors Kosta Boda. Kontakt togs med Eva-Marie Hagström som tyckte dokumentärprojektet lät spännande. Dessa bilder är tänkta att använda som inklippsbilder för att illustrera hur det kan ha sett ut på Surte när det begav sig. Filmningen kommer att äga rum innan årsskiftet. Exakt tid är ännu inte bokat.

Kosta Boda craftmanship Fotograf: Jonas Lindström

Orrefors glasbruk grundades 1898 på samma plats man sedan 1726 bedrivit järnbruk. Samma år som glasbruket grundades byggdes en hytta för tillverkning av tekniskt, medicin-, servis och hushållsglas för att ta tillvara på spillved och arbetskraft. Glaset ersatte nu den mindre lönsamma järnbruksdriften.

Om Lightray Pictures AB

Vi vill resa tillbaka och se hur det såg ut!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s